10 jaar vrijwilliger zijn: ‘a never ending story!’

Hoe het allemaal begon…

 

In 2013 ging ik net in pensioen, niet wetend wat ik zou aanvangen met al die nieuwe vrije tijd. Al snel nam een vriendin me mee op pad en bracht me in contact met de dagwerking in Assenede. Daar was net een nieuw Europees project opgestart rond levenslang leren: Grundtvig. Samen met mijn man Willy, als  extra helper en chauffeur van het busje, stapte ik in dit avontuur!
Een wereld ging voor mij open, ik had nog nooit met mensen met een beperking gewerkt. Al heel snel sloot ik iedereen die ik ontmoette in mijn hart, ieder met zijn eigen verhaal en uitdaging. Ik kreeg veel bewondering en verwondering voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en de manier waarop zij elke dag opnieuw met hun letsel omgaan.

We reisden samen naar Polen, Portugal en Griekenland. We communiceerden met handen en voeten en leerden vlug bij in de Engelse taal. We legden nieuwe contacten, volgden creatieve workshops en genoten van de plaatselijke kunst en cultuur. In een zelfgemaakt filmpje vertelden de deelnemers hun eigen verhaal. We zagen dat het goed was, heel goed!

Ook nu nog komen we elke week samen, met een hechte groep om een leuke dag samen te beleven!

Vrijwilligerswerk? Voor ons is dat alvast: ‘A never ending story!’

Willy en Arlette, vrijwilligers dagwerking Assenede

 

 

Ook vrijwilliger Bettie deelt graag haar verhaal:

Vrijwilliger zijn bij Fiola geeft me enorm veel voldoening.

Elke week opnieuw word ik met open armen ontvangen en laten ze mij zien hoe fijn ze het vinden dat ik er ben.

De dagen vliegen voorbij, we lachen veel maar ook serieuze gesprekken horen erbij.

De mensen zorgen voor elkaar. Luisteren en helpen staan centraal.

Met mijn 74 jaar ben ik aan het einde van de dag moe, maar altijd zeer voldaan. Ik zou het niet kunnen missen. De waardering die ik er krijg is niet in woorden te vatten, niet enkel van de deelnemers maar ook van begeleidster Miek. Ik vertrek nooit naar huis zonder een welgemeende dankjewel. Ik hoop dit nog lang te kunnen doen!

Ik gun iedereen zo een geweldige plaats als vrijwilliger,

Bettie  (Vrijwilliger dagwerking Assenede)