Spond actie

Dinsdag 20 november in de voormiddag zijn we om 10uur in sint niklaas met de trein richting Brussel gegaan om te betogen in Brussel. We zijn om 11uur aangekomen in het noord station. Daarna samen op straat met andere diensten die mobiel-ambulante ondersteuning bieden en met personen die ondersteuning krijgen voeren we actie in Brussel.

Voor onze rechten, we willen de belangen van mensen die mobiele ambulante begeleiding krijgen duidelijk maken aan onze minister!

Veel mensen krijgen nu enkel RTH-ondersteuning of staan op zeer lange wachtlijsten om een persoonsvolgend budget te krijgen.

Ook mensen met een lichtere beperking moeten voldoende ondersteuning kunnen krijgen. Dat hebben we met zijn allen bereikt door arm in arm voor het gebouw te gaan staan van de minister. 500 personen die het beu waren om lang te wachten op hun Budget waar ze recht op hebben. Na de betoging heeft iedereen een broodje en een drankje gekregen dat te plaatse werd opgegeten. We zijn dan met zijn allen naar het station gegaan waar we nog een koffie zijn gaan drinken om ons op te warmen. Om 13uur30 zijn we  dan terug  richting Waasland gegaan met de trein.

Marc Notenbaert
Cliënt Sinaai – Fiola Noord