Begeleid werken

Voor wie zijn we er?

Fiola vzw biedt begeleid werken aan volwassenen met een beperking in Oost-Vlaanderen voor wie betaald werken niet (meer) haalbaar is en die op zoek zijn naar een vrijwillige tewerkstelling in een normale werkomgeving. 

Aan volwassenen voor wie betaalde arbeid niet meer of nog niet haalbaar is door belemmeringen van medische, mentale, psychische, psychiatrische of sociale aard bieden we arbeidsmatige trajecten (AMA) aan.

Wat doen we?

We doorlopen met de cliënt een traject dat bestaat uit verschillende stappen. In de eerste plaats peilen we naar zijn interesses, gaan we na over welke vaardigheden hij beschikt en zoeken samen uit wat hij aankan. Zodra we daar zicht op hebben zoeken we een geschikte werkplek en in dialoog met de werkgever bekijken we welke taken hij kan uitvoeren.

We ondersteunen de cliënt op de werkvloer tot hij deze opdracht zelfstandig kan uitvoeren. Daarbij hebben we aandacht voor een goede werkomgeving, aangepast materiaal en leggen we contact met een werknemer op de werkplek bij wie hij terecht kan voor raad en hulp. Wanneer de cliënt het werk onder de knie heeft, bouwen we de intensiteit van de begeleiding af. We blijven actief opvolgen en zowel de cliënt als de werkgever kunnen steeds op ons rekenen om bij te sturen of taken uit te breiden. 

Interesse?

Aanmelden kan via de website ondersteuning aanvragen of telefonisch 09 274 10 10.

De begeleiding kan doorgaan op een locatie van Fiola (ambulant) of thuis en op de werkplek (mobiel), via rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH), een persoonsvolgend budget (PVB) of met eigen middelen.

Lees onze flyer

Een cliënt vertelt…

Vorige keer kwamen ze me zeggen dat het al lang 12 uur was. Ik was zodanig bezig dat ik de tijd uit het oog verloren had, zo heb ik het graag. Altijd bezig zijn.” — Digno

Ontdek al onze verhalen