Ondersteuning van personen met een (vermoeden van) beperking
Fiola vzw biedt ondersteuning in Oost-Vlaanderen aan personen met een (vermoeden van) beperking en hun netwerk. De ondersteuning bestaat uit individuele begeleiding, persoonlijke assistentie, groepswerking, begeleid werk, woonondersteuning, kinderopvang, vakantie-aanbod, outreach, …
Download
Broos
De komst van jullie baby liep moeilijker dan verwacht. Broos wil jullie hierin ondersteunen. Durven vertrouwen op je eigen gevoel, doorheen de onzekerheid en de twijfel en naar je kindje leren luisteren. Samen zoeken naar genieten …
Download
Vroegbegeleiding
Jullie maken je zorgen om je kindje. De ontwikkeling verloopt niet vanzelf… Wat nu? Wat is er aan de hand? Wat kunnen jullie doen? Waar kunnen jullie terecht? Wat betekent dit voor de toekomst?
Download
Jongeren
Door de beperking van je kind loopt niet alles even makkelijk. In onze begeleiding richten wij ons zowel op de jongere als op het gezin. We vertrekken daarbij vanuit de vragen, het verhaal en de krachten van beide. Opvoedingsondersteuning, omgaan met de beperking, zoeken naar gepast onderwijs, … Samen vinden we de beste weg.
Download
Individuele ondersteuning
Fiola vzw wil inclusieve kinderopvang en inclusief onderwijs mee ondersteunen. Daarom bieden we Globale Individuele Ondersteuning (GIO) aan.
Download
Real Care Baby
Wil je weten wat het kan betekenen om 24u/24u voor een pasgeboren baby te zorgen? Heb je een kinderwens, maar weet je niet goed of het ouderschap iets voor jou is? Of ben je zwanger en wil je je graag voorbereiden op het prille ouderschap? De Real Care Baby is een ‘oefenbaby’ die de noden van een echte baby nabootst.
Download
Kinderdagverblijf
Onze inclusieve kinderopvang Fie&Ola wordt georganiseerd door Fiola vzw en is erkend door Kind & Gezin. Je vindt Fie&Ola in Merelbeke en Geraardsbergen. We staan open voor kinderen tot 3 jaar met of zonder specifieke ondersteuningsnood.
Download
Zwemmen
Zwemlesjes met nadruk op watergewenning en zich prettig voelen in het water tot overlevend zwemmen voor baby’s en kinderen tot 6 jaar. Zowel ouders als kinderen krijgen vaardigheden aangeleerd die bijgestuurd worden naargelang de individuele noden en het tempo van elk kind. De lesjes worden op een speelse manier gegeven, volgens een vaste opbouw, met leuke liedjes en kleurrijk materiaal.
Download
Outreach kinderopvang
Fiola wil de kennis en deskundigheid rond ontwikkelingsproblemen bij baby’s en jonge kinderen delen. Op die manier kan jouw organisatie nog sterker worden in de opvang en begeleiding van kinderen die prematuur geboren zijn, een ontwikkelingsvertraging of een beperking hebben.
Download
Groepsactiviteiten jongeren
Wil je andere jongeren met een motorische beperking leren kennen? Wil je ervaringen rond je beperking met hen delen? Heb je zin in leuke activiteiten aangepast aan jouw interesses en kwaliteiten? Dan zijn de jongerenactiviteiten van Fiola zeker iets voor jou!
Download
Yieha
Onder het motto: “Ook ik ben Yieha!” kunnen kinderen en jongeren zich uitleven tijdens speelse dagactiviteiten, toffe weekends en thematische kampen. Onze sterke ploeg die voornamelijk uit enthousiaste vrijwilligers bestaat, organiseert heel het jaar door activiteiten waar kinderen en jongeren met én zonder beperking kunnen aan deelnemen. Deze unieke mix maakt onze activiteiten zo bijzonder. Aangepaste ondersteuning zorgt ervoor dat iedereen zich goed voelt binnen onze groep. Wij zijn Yieha!
Download
Begeleid werken
In begeleid werk doorlopen we met de cliënt een traject naar vrijwillige tewerkstelling in een gewone werkomgeving.
Download
Persoonlijke assistentie
Fiola vzw biedt persoonlijke assistentie aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking in Oost-Vlaanderen.
Download
Dagwerking Braam
Braam is een dagwerking in het groen in Moerbeke-Waas op de bioboerderij ‘t Uilenbos.
Download
Groepswerking Meetjesland
voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme
Download
Groepswerking NAH
Onze groepswerking organiseert dagactiviteiten op maat en in samenspraak met de deelnemers. Je kan aansluiten in Assenede, Wetteren of Gent. We komen samen op een vaste dag in de week.
Download
Groepswerking Crealief
Voor volwassenen die graag samen met lotgenoten knutselen, koken, toneel spelen, uitstapjes doen,...
Download
Crea muze
Crea Muze is een muzikaal project. We maken samen muziek in een rustige setting in groepjes van max. 5 à 6 personen.
Download
Groepswerking Ninove Aalst Geraardsbergen
Onze groepswerking is een lotgenotenwerking met focus op het ontwikkelen van een vaste groep. De nadruk ligt vooral op een positieve sfeer. Het groepsgebeuren staat centraal. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de interesses en mogelijkheden van onze deelnemers. We brainstormen samen rond het aanbod.
Download
Groepswerking De gezonde bende
Volwassenen die graag sporten en samen plezier maken zijn welkom in regio Oudenaarde/Ronse
Download
Groepswerking T & Tricot
Ga jij graag met naald en draad aan de slag? Wil je iets meer leren over handwerk: breien, weven, naaien, borduren, haken… Dan zit je goed bij groepswerking T en Tricot.
Download
Groepswerking Kok & Co
Kook jij graag? Hou je van contact met andere cliënten? Dan is de kookgroep Kok & Co misschien wel iets voor jou.
Download
Groepswerking De Pallieters
Onze groene groepswerking die woelt en wroet in de aarde, plant en zaait. We gaan aan de slag met hout, takken, bloemen, kruiden, groenten, vruchten en zaden. Zomer of winter, we passen onze bezigheden aan het weer aan.
Download
Groepsactiviteiten volwassenen
De groepswerking van Merelbeke is een lotgenotenwerking waarbij elkaar ontmoeten centraal staat. Op dinsdagnamiddag komen we samen met een vaste groep en maken we het gezellig.
Download
Contactouders
Fiola VZW wil naast professionele ondersteuning ook lotgenotencontact stimuleren en organiseren.
Download
Vrijwilligers(werking)
Binnen Fiola kunnen een heleboel taken opgenomen worden door vrijwilligers.
Download
Snoezelruimte
Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen. Het is een proces van ontdekken en activiteiten stimuleren, maar ook van ontspannen, tot rust komen en genieten.
Download
Outreach
Outreach is het delen van onze handicapspecifieke kennis en ervaring om je expertise te verhogen, zodat je een (nog) betere ondersteuning kan bieden aan personen met (een vermoeden van) een beperking.
Download
Doven
Fiola vzw biedt ondersteuning op maat voor dove en slechthorende personen. De ondersteuning bestaat uit: - individuele begeleiding - persoonlijke assistentie - begeleid werk - groepswerking
Download
imPACT
ImPACT staat voor IMproving Parents As Communication Teachers. Het is een programma voor ouders van jonge kinderen dat hen sterker maakt in de sociale communicatie met hun kind en zo de ontwikkeling bevordert.
Download
SEO
SEO = Schaal voor Emotionele Ontwikkeling. Met SEO kunnen we een inschatting maken van het emotioneel functioneren van een persoon. Het geeft een beeld van wat iemand aankan.
Download
Emotiecoaching
Samen ontdekken hoe je emoties kan (h)erkennen en hoe je er mee aan de slag kan. De coaching richt zich naar personen met een (vermoeden van) beperking en diensten die hen ondersteunen.
Download
Omgaan met levend verlies - blijvend verdriet
Bij het levenslang omgaan met beperkingen word je geconfronteerd met steeds terugkerende gevoelens van verlies, verdriet en rouw. Samen met jou maken we ruimte voor je verdriet en de impact van wat je meemaakt. We zoeken wat je nodig hebt om vooruit te kunnen kijken.
Download
Loket
Via loket kan je vrij snel bij een begeleider terecht. Zo kan je tot 8 keer per jaar afspreken met een loketbegeleider op een van onze locaties. Of je kan in gesprek gaan via beeldbellen. Voor volwassenen met een (vermoeden van) beperking die thuis wonen of zelfstandig wonen en hun netwerk.
Download
Inloophuis Sint-Niklaas
Het inloophuis is een ontmoetingsplaats voor volwassenen met een (vermoeden van) beperking. Je bent welkom voor een babbel, om een gezelschapsspel te spelen, … of om gewoon te genieten van het samen zijn met anderen. Je kan ook gebruikmaken van onze dienstverlening (gratis pc-gebruik, douche en gebruik van wasmachine en droogkast tegen een kleine vergoeding). Je kiest zelf hoelang je blijft.
Download
Modem
Onze medewerkers van Modemadvies gaan mee op zoek naar oplossingen en hulpmiddelen die het meeste aansluiten bij jouw noden om je zelfstandigheid te bevorderen. Samen testen we alternatieven uit of we kunnen je doorverwijzen. Voor kinderen, jongeren en volwassenen met (een vermoeden van) een beperking.
Download