Een blik achter de schermen van Begeleid Werk:

Een waardevolle samenwerking tussen Fiola vzw en C&A

Enkele weken  geleden ging Digno via begeleid werk aan de slag in C&A te Gent. Zijn proefperiode van drie weken zit er op en ik mag mee met Jobcoach Didier om zijn contract te verlengen.  Digno mag blijven meewerken in C&A: hij tevreden, C&A tevreden en dus ook wij tevreden.

Een krachtig verhaal over kansen krijgen én nemen én van betekenis zijn.

Stelen met je ogen

Jobcoach Didier kent zijn weg al in het bedrijf en ik krijg dan ook een uniek zicht achter de schermen van deze bekende winkelketen. In de grote magazijnruimte zijn twee mensen bedrijvig aan het werk: Digno en Maritza. Didier vertelt me dat het een bewuste keuze is van C&A om de mensen vanuit begeleid werk, naast een personeelslid van het bedrijf te laten meewerken. Dit is een grote meerwaarde voor de mensen die instappen in begeleid werk: er is iemand die hen ondersteunt en de taken mee kan aanleren.

Twee grote karren zijn al geleegd, twee andere staan nog te wachten, volgeladen met dozen. Tijd voor een rustige babbel is er niet want het werk gaat door… maar toch lukt het me om een goed beeld te krijgen van wat begeleid werk hier kan betekenen.  ‘Stelen met mijn ogen’, dat moet ik doen. Dat is ook hoe Digno de dingen hier oppikt.

“Ik steel met mijn ogen, dat heb ik van mijn vader geleerd.  Als kind keek ik altijd hoe mijn vader met de chauffages bezig was en door goed te kijken zag ik hoe het ineen zat.  Dat probeer ik hier ook te doen: goed kijken hoe en waar alles moet. En dan vooral zelf doen!”

Hier werk ik op mijn eigen

Digno heeft al een lange weg afgelegd met werkervaring in de bouw en afbraakwerken. Die job werd fysiek te zwaar en onhoudbaar. “Daarna heb ik nog in de verdeling van feestmateriaal gewerkt, dat deed ik wel graag”. Toch lukte de aansluiting op de gewone arbeidsmarkt moeilijk: de druk lag te hoog en het werken in groep liep niet steeds even vlot.

Digno kwam via de begeleiding van Fiola vzw in contact met jobcoach Didier. Samen gingen ze op zoek naar begeleid werk: een vrijwillige tewerkstelling in een gewone werkomgeving.

Werken met mijn handen, dat doe ik graag, dan kan ik niet te veel piekeren, dat houdt mij bezig. Maar er mag wel wat tempo inzitten.”

Digno weet van aanpakken en leert snel bij. Hij neemt zijn taak ook serieus, je kan er op vertrouwen. Wat hij hier mag doen bij C&A sluit daar goed bij aan. We gaan eigenlijk steeds op zoek naar een goede match tussen werknemer en werkgever, dat is voor iedereen telkens anders.

“Hier werk ik op mijn eigen” zegt hij trots, terwijl hij de bakken verder leegt.

Maritza vertelt: Digno is geen grote prater, hij concentreert zich op zijn werk en je ziet dat hij het goed wil doen. Tijdens ons gesprek passeren zowat alle kledingstukken de revue: kousen voor dames, slips voor kinderen, broeken voor heren, pulls basic, handtassen, pantoffels. Alles moet in de juiste bak komen om zo op de goede plaats in de winkel terecht te komen.

Jobcoach Didier opent de dozen. “Als jobcoach ondersteun ik een goede opstart in het bedrijf en dan ga ik ook echt mee aan het werk. Zo voel je aan waar kansen liggen en waar bijgestuurd moet worden, je pakt het samen in handen. Daarna kom ik regelmatig langs op de werkvloer om te horen hoe alles loopt en om de contacten goed te onderhouden. Een vlot contact met de werkgevers is echt heel belangrijk in het slagen van de samenwerking!”

We moeten hier geen werk verzinnen

Storemanager Jozefien komt het contract van Digno mee tekenen en vertelt waarom ze zo blij is met deze samenwerking. “Het werk dat Digno verzet is werk dat sowieso moet gebeuren. We krijgen dit anders zo snel niet verwerkt en dan stapelt zich dat op. Met de hulp van Digno geraken de artikelen sneller in de winkel. We ervaren dit echt als een win-win, dit is echt zinvol samenwerken. We kiezen er wel bewust voor om het goed op te bouwen. Digno werkt nu vooral achter de schermen: uitpakken en sorteren van de vracht die toekomt. Als dat verwerkt is wordt hij ook ingezet om kledij aan de kapstok op te hangen. Zo leren we elkaar kennen, ontdekken we wie zich waar comfortabel bij voelt en dan zien we hoe dat verder uit kan groeien.”

Digno toont me hoe dat opbeugelen moet: kapstok steeds in juiste richting, want ja, er is een voor- en achterkant aan een kleerhanger, en dan de extra lusjes nog om het haakje. En ook hier leer ik bij: daarvoor dienen die extra lusjes die ik regelmatig zelf uit mijn kledij knip… Tijdens het verdere gesprek met storemanager Jozefien vult Digno gedreven verder het rek met de pulls in de modekleuren van dit seizoen.

De soft side of business…

Jozefien: We hebben in het verleden nog samengewerkt met mensen met een beperking. Soms liep dat heel goed, soms ook wat moeilijker. De voorbije drie jaar hadden we dit niet meer gedaan en toen de vraag kwam tot samenwerking was het wel wat spannend hoe dit onthaald zou worden bij het personeel. 

Maar er kwam een heel enthousiaste beweging vanuit het team. Ze stonden er meteen achter om mensen hier die kans aan te bieden. Zelf vind ik het ook een echte meerwaarde om die bredere kijk te kunnen aanbieden. Je team krijgt een nieuwe ervaring. Als commercieel bedrijf ook inzetten op deze accenten, is echt een pluspunt: de soft-side van het team komt naar boven!   

Dat de werelden vaak dichter bijeen leggen dan we denken is duidelijk. Maritza werkt nu bijna twee jaar in de winkel maar ook zij heeft haar eigen weg afgelegd om te geraken waar ze nu staat. Ook zij kreeg en greep haar kansen. Maritza startte met werken als vrijwilliger in een kringloopwinkel. “Daar deed ik mijn eerste ervaringen op in het werken met textiel: ik moest er ook sorteren, ophangen en ordenen en aantrekkelijk opstellen van kledij.” Via de VDAB kreeg ze de kans tot om een opleiding Mode en Verkoop te volgen en via stage kwam ze binnen in de C&A. Maritza is blij met haar job en op een rustige manier pakt ze het werk samen met Digno aan. Ze toont waar hij moet op letten, wijst een juiste bak aan en laat Digno ook zelf mee de codes ontcijferen: 1 cijfer voor de vrouwenbroeken, 2 cijfers voor de herenbroeken en zo belanden alle artikelen op de juiste afdeling.

Iedereen moet de kans krijgen om bij te leren, ik vind het goed dat ik Digno daar nu zelf in kan ondersteunen.”

Ook Floormanager Lara komt even kennismaken en begrijpt vanuit haar persoonlijke ervaring wat het kan betekenen om mensen deze kans te geven. Haar zus maakt ook gebruik van een dagcentrum en heeft positieve ervaringen met begeleid werk. Ze is dan ook heel enthousiast over de kansen die dit brengt voor de persoon van begeleid werk maar ook voor alle medewerkers van C&A!

Hier vliegt de tijd voorbij

Intussen zijn alle karren leeg, enkele kledingrekken opnieuw gevuld. Digno blijft bezig, neemt zelf ook initiatief en ziet wat er kan gedaan worden. “Vorige keer kwamen ze me zeggen dat het al lang 12 uur was. Ik was zodanig bezig dat ik de tijd uit het oog verloren had, zo heb ik het graag. Altijd bezig zijn.”

Er komen complimentjes over het snelle afhandelen van de vracht. Er worden vragen gesteld en uitgewisseld over wat nog verder kan gebeuren. Je voelt: hier krijgt Digno een plaats om echt mee te draaien in het geheel en zijn deel van de taken op te nemen. En dit alles toch binnen een commerciële context. Alles op maat en goed afgesproken, dat is wel belangrijk, benadrukt Floormanager Lara. Er mogen geen foute verwachtingen ontstaan en het moet voor iedereen haalbaar zijn. Op die manier werkt het heel goed! 

Het helpt natuurlijk ongelooflijk dat Digno zo positief ingesteld is. Hij komt hier elke keer toe met een grote smile, draagt met trots de badge die we allen als personeel dragen en is terecht fier op het werk dat hij hier verzet, vult Storemanager Jozefien nog aan, en dat motiveert ons natuurlijk om hiermee door te gaan!

Heb je zelf ook interesse in de mogelijkheden van begeleid werk als bedrijf of als medewerker?

Neem dan zeker contact op met Fiola vzw