Groepswerking

Voor wie zijn we er?

Voor kinderen, jongeren met een (vermoeden van) beperking en hun gezin.

Voor (jong)volwassenen met een (vermoeden van) beperking. Belangrijke voorwaarden om deel te nemen zijn persoonlijke interesse en aansluiting vinden bij de groep.

Wat doen we binnen de groepswerking voor kinderen, jongeren en hun gezin?

We organiseren activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen: watergewenning voor de allerkleinsten, snoezelsessies, jongerenactiviteiten,…

Voor ouders organiseren we ouderpraatgroepen, Smog-cursussen, infosessies,…

Onze brussenwerking richt zich specifiek naar broers en zussen van personen met een beperking.

Wat doen we binnen de groepswerking voor (jong)volwassenen?

Bij het plannen van de activiteiten vertrekken de begeleiders vanuit de interesses en mogelijkheden van de groepsleden.

Binnen Fiola vzw zijn er thematische groepen rond bewegen en gezondheid, multimedia en creatieve ateliers. Daarnaast zijn er wekelijkse groepswerkingen met een mix van activiteiten.

Voor personen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en degeneratieve aandoeningen en personen met een verstandelijke beperking is er een lotgenotenwerking. Ook daar bieden we een ruim aanbod van activiteiten.

Op de kaart hieronder zie je waar onze groepswerkingen actief zijn.

Interesse?

Aanmelden kan via de website ondersteuning aanvragen of telefonisch 09 274 10 10.

De groepswerking gaat door op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen. Deelname aan de groepswerking kan via rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH), een persoonsvolgend budget (PVB) of met eigen middelen.

Lees onze flyers

Onze locaties

Op onderstaand kaartje kan je de locaties van onze groepswerkingen voor (jong)volwassenen terugvinden. Klik op het icoontje rechtsboven om een grote weergave te kunnen zien, of het icoontje linksboven om de volledige lijst weer te geven.

Verbinding dankzij muziek

“Alles is ok, ook als je even niet mee wil doen, als je even wil luisteren.  Vaak moet ik in het begin mijn draai zoeken maar als we wat langer bezig zijn, dan vind ik de juiste maat.” — Goedele

Ontdek al onze verhalen