Pioniers van de groepswerking: van NAHulp Krekenland naar Groepswerking Fiola vzw Assenede

In 1999!! werd de groepswerking voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) opgericht onder de benaming NAHulp.

Eén samenkomst per week, elke dinsdag, en deze groep bestaat nog steeds. Inmiddels uitgegroeid tot groepswerkingen op dinsdag en donderdag en nog vele andere groepswerkingen op andere Fiola locaties.

Twee heel toffe groepen, waarvan het overgrote deel een NAH heeft. Ze dragen zorg voor elkaar: ze zijn vrienden.

Er heerst een familiale sfeer waar humor prioritair is. Eén dag in de week kunnen ze hun zorgen thuis laten en een ontspannende dag beleven; dat is ons uitgangspunt. Het aanbod van activiteiten is zo gevarieerd mogelijk: kringgesprek, uitstappen, schilderen, spelletjes, crea, toneel, zingen, …

Deze groepen worden mee ondersteund door onze fantastische vrijwilligers: Chris en Bettie en bij uitstappen kunnen we beroep doen op extra vrijwilligers want anders zijn uitstappen niet mogelijk. Stuk voor stuk schitterende mensen die met zoveel liefde met onze cliënten omgaan!

Kathy, deelnemer: “Ik kom graag naar Assenede NAH omdat ik onder de mensen ben en het zijn toffe vrienden geworden waardoor ik mezelf kan zijn.

Er zijn veel verschillende activiteiten zoals schilderen, gesprekken, uitstappen die ik ook graag doe”

Zin om aan te sluiten?

Personen met NAH kunnen één keer week deelnemen aan de groepswerking op dinsdag of donderdag.

Contact: Mieke.buysse@fiolavzw.be
0475 43 06 88