Groepswerking: actief en creatief ook in coronatijden
De creativiteit van de Fiolabegeleiders laat zich niet inperken door de coronamaatregelen:
Groepswerking Creamuze maakte een whatsapp-groepje waar cliënten hun eigen muziek delen. Zo ontstond hun ‘coronalied‘.
Ruben, hun muzikale begeleider, maakte ook een aangrijpend en bijzonder lied geïnspireerd op de tekst van een cliënte. Luister naar Aut’ en tiek
Groepswerking Crealief zocht en vond voor elke cliënt een passende toegangspoort om verbonden te blijven: telefoon, videochat, een facebookgroep en 1 op 1 wandelingen in de natuur. Cliënten missen de groep en het samenkomen maar de groep blijft op een andere manier ‘Crealief’: lief voor zichzelf en elkaar.
De donderdaggroep van Wetteren heeft wekelijks een afspraakje via videochat en blijft in contact via Facebook en telefoon.
De cliënten van Assenede zien elkaar regelmatig op Face Time. Lief en leed wordt er gedeeld en er wordt online gekwist. Op de Facebookgroep verschijnen foto’s van voorbije activiteiten, mooie herinneringen aan mooie momenten samen. De cliënten sturen ook onderling kaartjes. Het blijft zo belangrijk om iets van elkaar te horen …
Groepswerking Merelbeke speelt twee keer per week online Bingo. Groepswerking vanuit hun kot.
Cliënten van Aalst, Geraardsbergen en Ninove maken het gezellig tijdens live groepssessies en individuele wandelingen. Jarige cliënten worden via een verjaardagskaartje in de bloemetjes gezet.
Meer weten over onze groepswerking?
